top of page
Klara Yvonne Klingspor målar tavla i sin ateljé

Foto: Cecilia Norrstrand

"Ofta kan jag själv överraskas av bilderna som träder fram då jag inte har det färdiga slutmålet klart från början. Inom området textil, syr jag om och ändrar – tar till vara och broderar."

Ateljé

För snart 7 år sedan hittade vi ett fantastiskt hus – en tidigare fäbodvall som var utbyggt och tillbyggt . Där fanns till och med en en nybyggd atelje´. Vi blev direkt och hjälplöst förälskade i stället som låg mitt i en skog i Dalarna. Jag som är uppväxt i den jämtländska fjällbygden, såg stora likheter med min barndomsmiljö.

 

Vi beslutade oss att lämna Stockholm och livet där till förmån för lugnet och stillheten. Jag hade en stark önskan om att utveckla det egna skapandet och det är också vad jag gör nu i den del av mitt företag som heter Klaras ateljé, där arbetar jag i första hand med egna projekt inom måleri, textil och skrivande.

 

Eftersom jag alltid varit road av att lära mig nya saker provar jag mig fram med olika material och tekniker, akvarell, kol, akryl, torrpastell , tusch och blyerts. Ofta börjar mina målningar helt intuitivt med några lager av färg och olika former. Så småningom kan det framträda något i bilden som jag vill förstärka- använder mig då gärna av olika blandtekniker.

Upplevelser

Ateljén är också en plats för återhämtning och inspiration, där finns plats för yoga, skapande och samtal. Till Klaras ateljé går det att komma för att komma i gång med skapande – enskilt eller i grupp, i form av ”Prova på” dagar eller kurser under några dagar, ”Finn Din kreativitet”.

Vare sig det handlar om psykoterapi, komma hit på kurs eller att bara vara, så är det en berikande miljö som tilltalar många olika sinnen. Här är tyst, fridfullt, träd som susar, fåglar som kvittrar. Själva platsen är en gammal fäbodvall – hit gick kullorna från Leksand
med djuren som skulle på sommarbete i början på sommaren för att bo hela somrarna. Ett av våra bostadshus som är ihopbyggt med den nya byggnaden är från 1850.

Kurser och Workshops

 

För den som vill gå en kurs eller workshop finns det möjlighet till enkel övernattning i den äldre delen av vårt hus. Alternativt en egen liten stockstuga på gården med plats för två personer.

 

Det är möjligt att köpa ett helt paket med mat, övernattning, ”skogsbad,” meditation, yoga, vara ute i naturen på upptäcksfärd med röst, rörelse, papper, färger och samtal. Grupp eller enskilt. Har haft sådana grupper för diakoner inom svenska kyrkan, Stockholms stift som varit mycket uppskattat. Sätter inget pris nu. Tänker att om intresse finns så får du gärna berätta vad du vill ha och så ger jag ett prisförslag.

Klara Yvonne Klingspor dansar med röd sjal
vacker grön skog

”Till sist är det bilderna, musiken och de blommade träden som säger till Dig: Du är inte ensam. Kom till oss med Ditt mörker och vi ska tvätta det i vårt ljus och lämna det tillbaka, klarare, lättare att bära”.

 

- Ingrid Arvidsson

Foto: Cecilia Norrstrand

En glänta i skogen

Foto: Cecilia Norrstrand

bottom of page